top of page
Search
  • dirk

Hojé 30+ - Joh Basket 1: 56-53 (beker)

Eindelijk was het zover! De weken van de waarheid waar al het hele seizoen naartoe gewerkt werd, vooral dan door onze 4 complot(be)denkers (zie vorige verslagen). Het masterplan leek helemaal geslaagd: weliswaar was Joh aan genoeg spelers geraakt om de match te kunnen spelen, maar hun topspeler was er niet bij en zonder hem was de overwinning van Hojé slechts een formaliteit. Net toen Eddy, Luc en Mark alvast op het succes wilden klinken, kwam het plan B van Joh de zaal binnen gewandeld. Dat plan B bleek ongeveer 2m groot, 1m breed en had biceps waar zelfs Uwe jaloers op was. En het bleek ook nog eens vlotjes driepunters te kunnen gooien.


Toch was het Hojé dat de beste start nam, met shots van Davy, Bart en Jerre. Maar ondanks sterk defensief werk van Cyrille (inclusief een monster block) begon plan B van Joh de match stilaan over te nemen met sterke inside moves en driepunters. Aan de overkant draaide het voor geen meter in aanval: er werd aan de lopende band gemist en we stapelden de domme balverliezen op. En ook al pakten we veel steals, de tegenaanvallen werden op de één of andere manier altijd de nek omgewrongen. Joh ging erop en erover en aan de rust keken we tegen een kleine kloof aan: 25-31.


Maar! Toen achtte Bart de tijd rijp voor zijn eigen plan B. Uiteraard was dat seizoenslange geklaag van hem over achillespezen en knieën slechts een afleidingsmanoeuvre geweest. In het geheim was hij al maandenlang een zwaar trainingsprogramma (inclusief hoogtestages) aan het volgen om helemaal klaar te zijn voor dit moment. Enkel het bijhorende dieet was niet helemaal gelukt, maar dat lag vooral aan alle nachtelijke voorbereidingen bij Eddy, die enkel na 10 zware bieren en 3 kebabs met looksaus knopen wilde doorhakken. Om een lang verhaal kort te maken: Bart ontplofte in het derde kwart met driepunters, drives en lay-ups. Voor de mannen van Joh beseften wat er gebeurde, waren ze hun voorsprong alweer kwijt. Zich optrekkend aan het voorbeeld van onze kapitein knalde Dirk ook enkele driepunters binnen, en toen Davy en Bert nog enkele punten wisten te maken was de ommekeer en een 10-puntenkloof voor Hojé een feit.


Joh leek uitgeteld, maar omdat Hojé herviel in aanvallend gepruts bleef het toch spannend. Met enkele driepunters kwam Joh opnieuw gevaarlijk opzetten. Bart zag het gevaar en greep zijn moment met het shot waar hij al maanden op getraind had: zonder kijken een driepunter met bord! De oerkreet die erop volgde was zelfs naar de normen van Dirk een tikje overdreven. Hierna was het enkel nog zaak om de voorsprong te verdedigen. Joh probeerde nog, maar de ultieme driepunter van hun plan B strandde op de ring… Op naar de finale!


Die avond plofte Bart met een sigaar en glas whiskey in de zetel bij Eddy: ‘I love it when a plan comes together!’ Naar wat er daar verder besproken is met het oog op de wedstrijd tegen Jong Buizegem 2, de heersers over de KAVVV, hebben we het raden. Zou het iets te maken hebben met de lange afwezigheid van PJ? En hoe zit het met Maarten? Gaat Leendert iets speciaals uit zijn mouw schudden? U verneemt het volgende week in onze ongetwijfeld legendarische seizoensfinale.




20 views

Recent Posts

See All

Eddy Kampioen!

Vandaag was het zover, de apotheose van ons seizoen, een rechtstreeks duel voor de titel tegen Sertec, waarbij we en passant konden bewijzen dat we de schaal ook wel gewonnen hadden als Mol niet had v

PLAN B

Van in het begin van het seizoen was het plan van Bart en Eddy kristalhelder en duidelijk gecommuniceerd naar iedereen: 1) een eervolle tweede plaats in de competitie behalen om niet te moeten promove

Hoje 30+ - Sertec 70-61

Na de match tegen Sertec waren er twee weken geen match. Handig, dan heb je veel tijd om een verslag te maken. Maar… dat heeft dus ook zijn nadelen. Namelijk: wat was er nu weer allemaal gebeurd tijde

bottom of page